Aquest dissabte a les 18,00 h vam celebrar el dia del Soci a l'auditori dels caputxins de Figueres amb una ballada de sardanes amb la cobla Mil·lenària, Fidelíssima vila de Perpinyà
Abans de la ballada, a les 17.30 h, es va fer la presentació del llibre de contes de la companya de junta, l'escriptora Montserrat Segura que porta per títol En Pep, el nen que somiava sardanes editat per l'ajuntament de Figueres, amb il·lustracions de Pau Bahí, Marina Gibert, Roser Segura i Dani Torrent. Aquest llibre estava pendent d'editar en el bicentenari de Pep Ventura, ja que son quatre narracions sobre l'infantesa de Pep Ventura i les sardanes. Un conte molt amè, que farà les delícies de nens i grans.
La cobla Mil·lenària ens va delectar amb un programa molt escollit que ens va fer gaudir tant d'escoltar com de ballar
1. Princesa Pubilla - Jaume Cristau - estrena
2. Lluïsa Michel - Benet Ventura - any 1880 - obligada de flabiol
3. Tortellà - Manel Saderra Puigferrer
4. Terrassa al món - Frederic Guisset
5. Amb l’esperit vibrant - Montserrat Pujolar
6. Una nit d’estiu un àngel va passar - Galdric Vicens
7. Amics del nord - Marcel Artiaga
8. Mimosa - Vicenç Bou
9. Dolç capvespre - Josep Viader
La Santa Espina - Enric Morera (1c / 1 ll)
Fins i tot en Pep Ventura s'hi va incorporar
La primera sardana, Princesa Pubilla va ser una estrena del compositor Jaume Cristau i dedicada a la pubilla de Figueres, Marta Guerrero.
La segona sardana Lluïsa Michel de Benet Ventura Llandrich, fill de Pep Ventura. En Benet va néixer el 8 desembre de 1858, quan feia 21 anys que s’havia casat en Pep, per tant enguany celebrem el 160è aniversari. Per aquest motiu i perquè sempre ha quedat a l’ombra del seu pare, vam posar un repte a en Frederic Guisset flabiolaire de la cobla Mil•lenària i li vam enviar una sardana d’en Benet, Lluïsa Michel acabada el 4 de desembre de 1880 quan tenia 22 anys i estrenada per Carnaval del 1881. Aquesta sardana pertany a l'arxiu de l'Orfeó Català. Es una sardana obligada de flabiol amb variacions, però s’havia d’instrumentar. A l’arxiu hi ha la partitura i s’havien de treure les particel•les dels diferents instruments, a més amb una cal•ligrafia molt petita que ho va haver de fer amb lupa. Segons en Guisset, en Benet Ventura devia tenir molts d'estudis, ja que es una sardana molt difícil d'interpretar amb les variacions de flabiol.
Terrassa al món, sardana de Frederic Guisset
Una nit d'estiu un àngel va passar de Galdric Vicens. En la interpretació es va comptar amb 2 tamboriners.
Vam acabar l'audició ballant La Santa Espina
A mitja part es va oferir galetes i garnatxa per a tots els balladors.
I com a cada ballada es van fer sorteigs, quatre. En aquesta ballada la junta del Foment va regalar els números als socis. I es va poder fer gràcies a la col·laboració dels següents establiments
I els afortunats van ser
Conxita Sayó amb el nº 3438
Esperança Baqué amb el nº 3921
Joan Oriola amb el nº 3018
Josep Jofre amb el nº 4028
Fotos: Ferran Costa, Marc Gerard i Montserrat Mauné