dimarts, 29 de desembre del 2020

28 de desembre - Cobla Foment del Montgrí

28 de desembre de 2020. Concert amb la Cobla Foment del Montgrí a La Cate de Figueres





Concert organitzat per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura. I com sempre, donem les gràcies a l'Ajuntament per estar al costat del Foment.

Aquest concert es un dels que es van haver de suspendre per la Covid. Programat al juliol, ajornat després al novembre i per fi s'ha pogut celebrar al desembre. La qüestió es poder complir amb els contractes dels músics, per ser un dels col·lectius que pitjor ho està sofrint.

Avui ens ha amenitzat la vesprada la Cobla Foment del Montgrí que va ser fundada a Torroella de Montgrí el 4 de gener de 1976. 









Components de la cobla Foment del Montgrí en el concert d'avui
Flabiol: Marc Fa
Tibles Marta Sala i Vicenç Dumas.
Tenores Jaume Font i Carles Cantenys.
Trompetes Albert Pradas i Pere Bañeras.
Trombó Ignasi Comas
Fiscorns Laia Miralbell i Marina Galas.
Contrabaix Joan Xandrich


Avui no hem fet mitja part, però hem tingut una sorpresa. Ens ha acompanyat el Sr Ramon Galimany. Aquest senyor a més de ser enginyer, també es poeta i avui ens ha delectat amb dos poemes, un dedicat a la Sardana i l'altre, la seva darrera poesia: NADAL 2020 I LA FONT LLUMINOSA DE FIGUERES, on fa una menció al Foment de la Sardana Pep Ventura.
Si recordem, a l’any 2015 vam fer la ballada de Nadal a la plaça Ernest Vila, la de la Font Lluminosa, per celebrar el seu 50è aniversari i la seva remodelació i el sr Galimany va fer una fotografia aèria, amb els balladors encerclant la Font Lluminosa.













I com sempre, un públic fidel, tot i fer el concert en dilluns. Un públic, majoritàriament socis del Foment i volem constatar i agrair els 39 socis que s'han unit aquest any a la família del Foment. Moltes gràcies a tothom!!



Fotos: Martí Augé - Jordi Blanco