dilluns, 19 d’abril de 2021

17 d'abril de 2021 - Audició de Sant Jordi

 17 d'abril de 2021 - Concert amb la cobla La Principal d'Olot
Aquest concert es el corresponent a la diada de Sant Jordi i l’hem avançat per recomanació de la Guàrdia Urbana.

Concert organitzat per l’Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura.

Avui ens han acompanyat els regidors Alfons Martínez i Xavier Amiel, a qui volem donar les gràcies per estar sempre al nostra costat, col·laborant amb el Foment. 

El concert ha estat amenitzat per la Cobla La Principal d'Olot

Aquesta Cobla, ben representativa de la capital i de la comarca de la Garrotxa té una llarga història. L’any 1892 ja existia a Olot una formació anomenada Orquestra de Sant Rafel. L’any 1898 es converteix  en La Lira Olotenese (més endavant La Lira Olotina), Va assolir un bon nivell  i merescut prestigi, actuant també fora de la Garrotxa.

L’any 1909 es produeix una escissió, de manera que alguns músics surten de La Lira  i es fusionen amb La Principal, es així com neix La Principal Olotina, que en les seves postals de presentació posava FUNDADA l’any 1898, fent referència a l’any de fundació de La Lira.

Amb el nom de La Principal Olotina el nou conjunt orquestral va actuar aproximadament fins l’any 1934, en que va canviar per dir-se La Principal d’Olot, tot i que durant l’any 1935 es pot llegir als diaris de l’època que van coexistir totes dues formacions.

Durant uns anys fou cobla-orquestra, però ja des de 1979 es dedica exclusivament a la cobla. 

Al novembre de l’any 1998, la Generalitat els hi concedeix la Creu de Sant Jordi, pel seu centenari. Components de la Cobla La Principal d'Olot

Flabiol: Pau Barniol
Tibles: Heribert Grifell i Joaquim Portas
Tenores:  Josep Navarro i Josep Loredo
Trompetes: Josep Ignasi Garcia i Alfons Vila
Trombó: Jordi Riera
Fiscorns: Marçal Masallera i Pere Teixidor
Contrabaix: Oriol CorominaCom es habitual en els darrers concerts tenim un públic molt fidel que gaudeix amb les audicions que programem 
Acabant amb la Santa Espina


Fotos: Martí Augé - Josep Caula - Montserrat Mauné