dimarts, 8 de febrer del 2022

Martí Carreras, activista cultural de Figueres


Martí Carreras i Ginjaume 

activista cultural de Figueres

Foto treta del diari El Punt - Avui (març 2010)

El dia 7 de febrer de 2022, en Martí Carreras i la seva esposa Maura Mendoza, han fet donació al Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, de la seva col·lecció de càntirs. 




Aquesta col·lecció es va iniciar al 1986 fins al 2012, amb un total de 25 càntirs tots diferents i un cendrer. Es distribuïen el dia de l'Aplec de Figueres i moltes famílies aimants de la Sardana els tenen a les seves estanteries, ja que son peces úniques i de gran valor sentimental.


Arxiu del Foment, col·lecció de càntirs






En Martí Carreras es un dels socis antics del Foment. En Martí és i ha estat sempre un activista cultural, vinculat amb el dinamisme figuerenc.

L'Ajuntament li va concedir la Fulla de Figuera de Plata a l'any 2012  

Durant molt temps, ha estat col·laborador del setmanari figuerenc L'EMPORDÀ.

Martí Carreras ha estat també vicepresident segon del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Empordà entre 2005 i 2013, ha format part  del Consell Municipal de la Gent Gran de Figueres, i president de l’Associació per a la Formació Cultural de la Gent Gran de l’Alt Empordà.

A més es blogger des del 2007 amb interessants escrits. A l'any 2012 va fer 70 entrades al seu blog "El blog d'en Martí"  fins que al 2020 es va plantar. La seva darrera entrada la va titular La pandèmia i es va publicar el 5 de maig de 2020 al setmanari Empordà.

A títol personal en Martí es una persona oberta, cooperador amb el que se li demana, actiu, amic dels seus amics i un gran defensor de la nostra terra.

En diverses ocasions en Martí ha escrit sobre temes sardanistes i ha ajudat al Foment sempre que se li ha demanat la seva col·laboració

Podeu llegir alguns articles publicats al setmanari Empordà, parlant de la sardana