dissabte, 23 d’abril del 2022

Diada de Sant Jordi 2022

 Diada de Sant Jordi 2022, una mica passada per aigua.




Ballada de sardanes a la Plaça de l'Ajuntament amb la cobla La Principal d'Olot. Aquesta ballada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura.


S'ha aixecat el dia amb pluja i amb una previsió de temps no gaire favorable per aquesta Diada tan especial, una Diada que feia dos anys no es podia celebrar a causa de la pandèmia i s'esperava amb molta il·lusió. Al final el temps s'ha mantingut fins a la darrera sardana, que s'ha hagut d'interpretar i ballar a sota la porxada de l'Ajuntament.








La tercera sardana ha estat una estrena del nostre compositor Jaume Cristau i Brunet. ADVENT 2021, es una sardana que va escriure per Nadal-21. En Jaume fa temps que va al Centre de dia del Bernat Jaume a fer rehabilitació i ha volgut dedicar una sardana als seus companys i a tot l’equip Sanitari i Directiu. A la dedicatòria hi posa: Recordant la meva estada a l’Hospital de Dia del Centre Bernat Jaume de Figueres
Avui en Jaume no ens ha pogut acompanyar, però si que ho han fet, el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Sr. Martí Masferrer, i la Dra. Esther Celda, directora del Sociosanitari. Aprofitem per donar les gràcies a tots dos, per haver pogut acompanyar-nos i al mateix temps ballar també alguna sardana.






La darrera sardana i el repicó de la Santa Espina, ballades a les porxades de l'Ajuntament.





Com a cada ballada hem fet un sorteig, amb la col·laboració de la Pastisseria Iris




I l'afortunada, la Sra Cecília Cantenys amb el número 0956



Fotos: 
Martí Augé - Carles Martí Masferrer - Montserrat Mauné - Carles Pujol - Esteve Xaudiera