dissabte, 11 de juny de 2022

Ballem sardanes?

Enguany el Foment de la Sardana Pep Ventura ha tornat a col·laborar en el projecte Ballem sardanes? Una iniciativa de la professora Mercè Martí de l'IES Ramon Muntaner.

Amb aquest projecte s'han guanyat els següents premis: 

Premi Inclusió Alt Empordà 2018 - Premi Fedefharma de tot Catalunya 2021 - Premi Baldiri Reixach d' Educació 2022

Aquest curs s'ha començat amb una activitat literària i musical que uneix els nens i nenes de 3r del Sant Pau i els nois i noies de 3r d'ESO de l'IES Ramon Muntaner. Plegats han après un xic el pas de la sardana i han parlat de Pep Ventura amb el llibre En Pep, en nen que somiava sardanes, de Montserrat Segura. 

El primer acte ha estat el 17 de maig i ens ha acompanyat al piano el mestre Pere Puig. Hem ballat i cantat al so de les peces L' Empordà, Per tu ploro i La Maria de les trenes.

La lectura de relats sobre Pep Ventura i la sardana de Montserrat Segura, ha arrodonit aquesta festa ben nostra. El segon acte ha estat el dia 8 de juny, al centre Associació D'Ajuda A Malalts D'Alzheimer.

En aquesta ocasió, han sigut els nois i noies de 3r d'ESO qui han desenvolupat el seu projecte.

També ens ha acompanyat el mestre Pere Puig i la Mezzosoprano Anna Bassas ha interpretat algunes peces musicals.

Ha estat un matí molt entranyable, ja que els nois i noies han fet participar als malalts afectats per la malaltia d'Alzheimer, ballant sardanes i cantant tots junts la sardana L'Empordà. 

Al acabar, els alumnes del Muntaner els hi han adreçat unes carinyoses paraules i els hi han fet oferiment d'uns pòsters fets per ells mateixos plens d'amor.
L'ànima del projecte, la professora Mercè Martí

Núria Juanola Psicòloga, coordinadora i directora de l'Associació de Malalts d'Alzheimer i Família (AMA) de FigueresFotos: Xènia Laia Alejandro - Mercè Martí - Mont Prats