divendres, 17 de maig del 2024

Jovent i sardanes a la Rambla de Figueres. 17 de maig de 2024

 Gran ballada de sardanes a Figueres amb 400 nois i noies!!


Ballada de sardanes amb molt de jovent a la Rambla de Figueres. Amb la implicació de l'IES Ramon Muntaner i les escoles Sant Pau i Josep Pallach. Amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep ventura de Figueres.

Cobla Vila de la Jonquera





Aquesta ballada ha estat una iniciativa del professor d'Educació Física de l'IES Ramon Muntaner Jordi Batlle (al mig de la imatge) acompanyat dels altres profes del Muntaner i de la professora Mercè Martí. 

El Foment de la Sardana Pep Ventura hi ha col·laborat fent un taller de sardanes de 10 hores, al qual també s'hi han afegit 2 classes de l'escola Sant Pau i avui a la ballada també han vingut 2 classes del Josep Pallach.

En total hem pogut fer 14 rotllanes de les diferents classes i cursos. 

Uns 400 joves han atapeït la Rambla fent-la vibrar. Mai havíem tingut una Rambla amb tant de jovent i menys ballant sardanes!

Hem comptat també amb uns 50 voluntaris que s'han posat a les rotllanes per ajudar a seguir les passes, als quals els hi estem molt agraïts. Entre ells, també a 4 regidors de l'Ajuntament de Figueres, la Carme Martínez, la Martina Prat, la Núria Bartrolich i en Pere Montserrat.
També hem comptat com a voluntaris en Jordi Gallegos, president de l'Agrupació d'Aplecs Gironins i l'Eduard Ayats, president de l'agrupació Sardanista Flor de Romaní de Figueres.

Aquest acte ha tingut el suport de l'Ajuntament de Figueres. Des d'aquí volem donar les gràcies a l'alcalde Jordi Masquef i al regidor de Cultura Popular Josep M. Bernils per estar sempre al costat del Foment.

Avui penjarem moltes fotografies, però la ocasió s'ho mereix.











































La segona part ha estat una ballada per a tothom. El jovent ja ha anat caps als seus respectius centres i hem continuat amb l'audició













Fotos: Martí Augé - Montserrat Mauné