dilluns, 16 de setembre del 2024

43è Aplec del Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades - 15-09-2024

 


Un any més ens hem aplegat al Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades per celebrar el tradicional Aplec, enguany el 43è.

Aplec organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres amb la col·laboració dels ajuntaments de Figueres i de Sant Llorenç de la Muga.

Amb l'acompanyament de la cobla BAIX EMPORDÀ.


Hem començat a les 11h amb la interpretació d'algunes sardanes. A les 12h s'ha fet l'Ofici Solemne amb acompanyament de la cobla i en acabar hem reprès les sardanes que faltaven.










La Mª Teresa Coll ha llegit unes lectures. En Joan Gratacós ha fet la ofrena a la Verge i l'Esteve Xaudiera, ha adreçat unes paraules que diuen així:

Bon dia
Ens trobem aquí reunits per commemorar el 43è  Aplec de la Sardana de La Salut de Terrades, organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres amb la col·laboració dels Ajuntament de Sant Llorenç de la Muga, i Figueres.
Agraïm una vegada més a Mossèn Josep la seva col·laboració, ja que aquest aplec és molt significatiu per als sardanistes de la comarca per la tradició que representa i per aquest motiu, des del Foment continuarem fent el que calgui per poder-lo dur a terme cada any.
Ens acompanya en aquesta Missa la cobla BAIX EMPORDÀ, com heu pogut escoltar.
Que la Mare de Déu de La Salut, la Mestressa que diu Mossèn Josep, ens acompanyi sempre i intercedeixi per nosaltres.
Oferim aquesta Missa per a tots els socis, i en especial als qui ja no ens poden acompanyar. 
Gràcies a tots per haver vingut i per molts anys ho puguem continuar fent. 
I dir-vos que com sempre s’interpretarà la sardana A LA PATRONA DE L’EMPORDÀ de Jaume Bonaterra, dedicada a la mare de Déu de La Salut.


La cobla com els altres anys ha fet la seva actuació des de la part de dalt, preservant-se del sol i dominant els balladors






La 7a sardana ha estat A LA PATRONA DE L'EMPORDÀ de Jaume Bonaterra. Aquesta sardana s'interpreta cada any, ja que es dedicada a la Mare de Déu de la Salut.

Hem tingut un matí preciós, amb molt bon temps i temperatura agradable i com podeu apreciar a les fotos, amb molta gent de la comarca que s'hi ha aplegat.














En acabar hem fet uns sortejos, gràcies als següents establiments que han col·laborat amb el Foment
 















Lot 1

Lot 2


Lot 3


Lot 4



Els afortunats han estat

Lot 1 - Mª Àngels Girbal amb el n 1700

Lot 2- Lluís Dorca amb el n 0767 (recull Cesca Carbonell)

Lot 3 - Gracieta Cortada amb el n 3124

Lot 4 - Dolors Padrós amb el n 2664


Moltes gràcies a tots els que ens heu acompanyat i fins l'any vinent!!



Fotos: Martí Augé