25 de desembre de 2024 - Audició de sardanes a Figueres com cada any per Nadal. Organitzada per l'Ajuntament de Figueres i el Foment de la Sardana Pep Ventura.
Amb la cobla ROSSINYOLETS
1 - Hem començat l'audició amb una sardana molt adient pel dia d’avui, es del compositor Josep Grivé i Simon, que la va escriure al tren mentre anava a Bilbao a l’any 1966 amb el nom de LA NIT DE NADAL
2 - La segona del compositor Ricard Viladesau i Caner, dedicada als petits dansaires de Calonge, estrenada el 1974. El seu nom ESPERIT CALONGÍ.
3 - Hem continuat amb una compositora, la Montserrat Pujolar i Giménez amb una sardana estrenada al Monestir de Ripoll el 1979, AMB L’ESPERIT VIBRANT.
4 - Del compositor Enric Ortí i Marín, una sardana que va dedicar al 30è Aplec de Castellar del Vallès, que es va estrenar el 2007 i porta per nom 30 ANYS AL SAC.
5 - La última de la primera part ha estat del compositor Pau Marons, pseudònim d’Emili Saló, amb una sardana escrita el 1951. El seu nom, A SALTAR.
6 - Sardana que el mestre Jaume Cristau i Brunet va dedicar a Martí Augé el 2017. El seu nom, EN MARTÍ AUGÉ EN DANSA.
7 - De la compositora Anna Abad i Gils, una sardana estrenada a Sabadell el 2020 amb el nom de CAMÍ DE LA UNESCO.
8 - La penúltima, del compositor Lluís Pujals i Carretero que va estrenar a l’Aplec de Sant Feliu de Guixols del 2018 amb el nom de ARRAN DE LA MAR SALADA.
9 - Hem acabat la ballada de Nadal amb una sardana estrenada el 1947 del compositor Josep Albertí i Busquets. El seu nom, BLANES FESTIU.
Després d'uns dies d'una tramuntanada intensa, avui el temps estava calmat i ha deixat gaudir al sardanistes i als oients que avui s'han aplegat a la Rambla per celebrar el Nadal amb sardanes
Alguns membres de la junta del Foment de la Sardana Pep Ventura
Foto del regidor Manel Rodríguez
Avui hem fet el sorteig gràcies a la col·laboració de la Pastisseria Fàbrega