dimecres, 1 d’abril del 2015

Homenatge a Pep Ventura - 28 i 29 de març de 2015



Homenatge a Pep Ventura
Com cada any, al mes de març, es fa l'homenatge a Pep Ventura, coincidint amb l'aniversari de la seva defunció. Va morir a Figueres, el dia 24 de Març de 1875, ara fa 140 anys.
Pep Ventura, es un personatge molt digne de ser honorat. El seu mèrit va ser reformar la sardana, deixar-nos-en un grapat de molt estimades, com ara Per tu ploro, El cant dels ocell, Toc d'oració, La sardana del vailet...i en reformar la sardana, també va reformar la formació que l'acompanya, la cobla, amb inclusió d'instruments que no formaven part de la cultura popular de l'època, com ara la trompeta, el fiscorn, el trombó i la nova tenora, modernitzada per un constructor de la Catalunya nord.
El dia 28 de març, aprofitant la festa Populària de la Cultura Popular de Figueres, que ha organitzat l'Ajuntament, vam ser-hi presents a la Rambla, atenent els socis i interessats que s'hi van apropar. I a les 7 vam organitzar una audició de Sardanes, amb la cobla Els Rossinyolets.
El dia 29, vam fer la ofrena d'una corona de llorer a Pep Ventura, al Panteó del Figuerencs il·lustres, amb la presència de representació municipal, on es van llegir uns poemes. I a continuació vam dipositar una altre corona, al monument d'en Pep Ventura, a la plaça Tarradellas de Figueres.