dissabte, 20 de juny del 2015

Ballades d'estiu - 2015

Podeu consultar totes les ballades que farem aquest estiu durant els mesos de Juliol i Agost en el díptic que trobareu a sota.

Enguany hem mirat de confegir un programa ben ballador, alegre i de qualitat. Hi hem combinat sardanes de les de tota la vida amb d'altres més actuals, sempre procurant obrir el ventall als compositors que pugen per conèixer-los i donar-los oportunitats, sense oblidar-nos dels clàssics que tots reverenciem.

Respecte al programa, us fem unes apreciacions:

  • A cada ballada s'interpreten sardanes d'un compositor figuerenc.
  • El dia 3 de juliol fem un homenatge a Tomàs Gil i Membrado (1915-2014), en el centenari del seu naixement, amb l'estrena d'una sardana inèdita, Fent la viu-viu.
  • El dia 31 de juliol dedicarem la ballada a Calella, Capital de la Sardana 2015, interpretant sardanes dedicades a aquesta vila.
  • El 14 d'agost, es farà un homenatge a Pere Puntí, gran ballador i cap de la desapareguda Colla Figueres. I estrenarem la sardana A Pere Puntí, escrita per a l'ocasió per el mestre Jaume Cristau.
  • El 21 d'agost, farem la ballada al Castell de Sant Ferran. Amb aquesta, clourem les audicions de l'estiu i aprofitarem per estrenar la sardana El de Sant Ferran, un castell per a la Pau, que el mestre Cristau ha dedicat als Amics del Castell. Per celebra-ho, els Amics del Castell, ens oferiran una copa de cava
Esperem haver fet una bona tria i que tots els gustos hi estiguin representats.