divendres, 25 de desembre del 2015

Nadal 2015 - 50 anys de la Font Lluminosa

El 25 de desembre de 2015 el Foment de la Sardana Pep Ventura amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, ha organitzat una ballada de sardanes a la Plaça Ernest Vila per commemorar el 50è aniversari de la inauguració de la Font Lluminosa creada per l'enginyer Buïgas, el mateix que va dissenyar les Fonts de Montjuïc de Barcelona.

Hem tingut molta participació de públic i de balladors, ja que el temps també ens hi ha acompanyat. Altrament aquesta ballada havia sigut reclamada pels socis després de 3 ó 4 anys sense celebrar-se.

Donem les gràcies al Conseller Santi Vila que ha volgut sumar-se a aquest acte ballant una sardana, a l'Alcaldessa Marta Felip, al regidor de Cultura Popular Quim Felip, a la regidora de Cultura Mar Casas i al regidor de Promoció Econòmica Manel Toro pel la seva assistència.

I a la cobla Rossinyolets per la bona interpretació i per haver fet saltar de valent als dansaires que ens acompanyaven.

1.L'Aplec de tardor - Conrad Saló...
2.Voliaines - Vicens Bou
3.El golfet - Ricard Viladesau
4.Amics del refugi - Jordi Paulí
5.Joia de viure - Joan Làzaro Costa
6.Carinyos meus - René Picamal
7.Joliua parella - Josep Coll Ferrando
8.Colla Roca - Jordi León
9.Estimar és el camí - Carles Santiago Roig


Amb la 5ª sardana, Joia de viure de Joan Lázaro, s'ha pogut fer una gran rotllana, envoltant tota la Font Lluminosa.

Bones festes a tothom i una bona entrada d'Any Nou.



foto del Sr. Ramón Galimany


El Conseller de Cultura, el figuerenc Santi Vila.










 La Cobla Rossinyolets





L'Alcaldessa Marta Felip

Com a cada ballada, hem fet un sorteig. Els premis han sigut un tortell obsequi del Foment de la Sardana, un torró gentilesa de Pastisseria Fàbrega, dues entrades per assistir a la inauguració del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, el 25 de febrer de 2016, gràcies al seu director Genís Matabosch, i un conte titulat Ballem Sardanes del Foment de la Sardana.

I la persona afortunada ha sigut el Sr. Josep Sardà Cusí amb el número 8457 


Part de la junta: Montserrat Mauné, Esteve Xaudiera i Montserrat Segura.