diumenge, 2 d’octubre del 2016

1 d'octubre - Dia del Soci

El dia 1 d'octubre de 2016, el Foment de la Sardana Pep Ventura, va organitzar per primera vegada el dia del Soci a l'auditori dels Caputxins. Amb la cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà.

I vam començar l'acte donant la benvinguda a les prop de dues-centes persones que s'hi van congregar: 



Bona nit. Benvinguts tots i totes, socis i no socis.
Avui fem una ballada que l’anomenem Dia del Soci. Per què? Doncs per fer un reconeixement i agrair a totes les persones que any rere any han cregut i creuen en el Foment i donen suport a l’Agrupació. És una quota petita el que es cobra, 23 € aquest any i 25 l’any vinent, però molt important sumada una a una. Ara mateix som 250 socis, però no fa gaires anys, n’hi havia 600. Localitats més petites com Calella en són 650 . Les cobles costen molts diners, ja ho sabeu, uns 1000 euros per ballada i procurem fer-ho bé, cada vegada millor i amb més qualitat. Podeu jutjar-ho vosaltres mateixos.  Ja heu vist l’Aplec d’aquest any i el Concert de la vigília.

I l’any vinent, amb el Bicentenari de Pep Ventura i la Capitalitat de la Sardana, procurarem millorar encara més.


Per a aquest Dia del Soci hem triat els Caputxins, perquè ens va semblar un lloc acollidor i amb una molt bona acústica. Potser ens resultarà una mica just de mida... L’any vinent, amb l’experiència d’ara, millorarem també aquesta diada.


Bé, us volem donar les gràcies a tots plegats per haver vingut, esperem que gaudiu molt d’aquesta vetllada, i a la mitja part hi haurà una mica de berenar per a tothom.

Donem també la benvinguda a la Cobla Mil·lenària, Fidelíssima Vila de Perpinyà, que es la primera vegada que ve a Figueres, per lo menys a través nostre i esperem que gaudim tots junts d’aquesta diada.



L'auditori dels Caputxins, es un espai diàfan amb grades retràctils, on en actes com el que vam fer, es pot utilitzar tot l'espai.






Amb el següent repertori


1-Banyuls ciutat pubilla - Max Havart
2-La Mil...25 - Frederic Guisset
3-De Figueres, la rosa més galana - Jaume Cristau (estrena)  La podeu escoltar clicant aquí
4-L'Aplec del meu poble - Dani Gasulla
5-Premià de Mar ciutat pubilla - Carles Santiago
6-Regal de reis - Martirià Font
7-La Calàndria refila - Felip Cervera
8-Mirant el llac - Josep Saderra
9-Tossa bonica - Francesc Mas Ros
Sardana de germanor - Tossa Bonica
Foto de Carles Cervera
Aquí podeu veure dos vídeos de la Sardana LA CALÀNDRIA REFILA del compositor Felip Cervera, on el flabiolaire Frederic Guisset en va fer una gran interpretació
Bis - La Calàndria refila



A mitja part es va oferir galetes i garnatxa per a tots els assistents



Al final i com a cada ballada, vam poder fer quatre sortejos, gràcies a la col·laboració dels següents establiments, als quals volem manifestar la nostra gratitud.

 Astoria
 Forn La Barceloneta
 Dalícatessen
 Granier
 Perruqueria Josep
 Hostal - Restaurant La Barretina
 Carnisseria Ca la Núria
 Bio Supermercat Nana
 El Nou Continental
 Peixateria Puigvert
Quatre Vents





I els afortunats van ser:


La Sra. Adela Malirach amb el nº 0361

La Sra. Neus Roca amb el nº 2352

La Sra. Roser Fuster amb el nº 1648

El Sr. Manel Font amb el nº 1947
Amb un CD obsequi de la Cobla Mil·lenària



Durant l'Audició hi van ser presents la Regidora de l'Ajuntament de Figueres, Sra. Agnès Lladó i el Tècnic de Cultura i Cultura Popular Sr. Pep Torner