dimecres, 24 de maig del 2017

X Trobada de Colles Sardanistes a Figueres

Per desena vegada, la Confederació Sardanista de Catalunya va organitzar, aquest cop a Figueres i amb motiu de la capital sardanista, la trobada de Colles Sardanistes dels equipaments cívics de Catalunya, juntament amb l'Ajuntament, el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres i el Departament de Treball, Afers Socials i Families.

Va ser un acte multitudinari i la Rambla de Figueres va vessar de sardanes, colors, sardanistes i molta festa.












Cobla Ciutat de Girona





Es va acabar amb la sardana de germanor FIGUERES, CAPITAL DE LA SARDANA 2017, escrita per Martí Fontclara







En l'acte hi va intervenir l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado. També va comptar amb la presència de la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné, el regidor de Cultura Popular de l'Ajuntament de Figueres, Quim Felip, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Francesc Ten, i el subdirector general d'Equipaments Cívics i Activitats, Francesc Molina.



 Moment de recollir els trofeus, les colles de Figueres

Durant tot el matí es van fer visites guiades al Museu de l'Empordà, on hi ha exposada la tenora de Pep Ventura, a càrrec de la Bel i Anna.



Es va cloure l'acte amb un dinar al restaurant El Pa Volador de Figueres, on la Cobla Ciutat de Girona va interpretar diverses peces musicals i la sardana FIGUERES de Francesc Juanola



Fotos: Eduard Ayats, Pau Guerrero,Jordi Blanco, Montserrat Mauné, Ajuntament de Figueres