dimarts, 12 de març del 2019

Populària 2019

Els dies 23 i 24 de març es torna a celebrar a Figueres la festa bianual de Populària.

Dins els actes que es faran durant els dos dies, el Foment de la Sardana Pep Ventura en organitza tres amb el patrocini de l'Ajuntament. 

  -  El primer, el dissabte 23 a les 20,30 h. Serà un espectacle a l'església de Sant Josep, una església molt maca que molta gent desconeix. Està al carrer Sant Josep Sol d'Isern nº 13. Val la pena assistir a aquest concert, tant per l'acte com pel lloc, ja que l'església no està mai oberta al públic. L'acte es gratuït.
Camins del Paradís un recital amb poesia de Mossen Cinto Verdaguer. El rapsode i tenorista Valentí Maymó ens convida a un  espectacle singular. Es posa a la pell del poeta Jacint Verdaguer, que ens parla de la seva vida i ens diu, de manera emocionant, una quinzena de poemes del folguerolenc. 

  -   El segon i tercer acte seran el diumenge 24 amb la tradicional Ofrena Floral a l'insigne i estimat Pep Ventura, al cementiri municipal. Serà a les 10,30 h i ens acompanyaran els músics Pere Puig i Josep Quer
  -  En acabar i a les 12,00 h es farà una audició de sardanes a la plaça Tarradellas amb la cobla Vila de la Jonquera. Ens acompanyarà Mediterrània Dansa que ballaran la sardana Joia Nostra amb punts lliures. I al final es rifarà una plata de brunyols, gentilesa de la Pastisseria Òpera.