diumenge, 3 de gener del 2021

El poema de Nadal

 2 de gener de 2021 - El Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra


Primer acte de l'any 2021. No ha estat un acte sardanista.....com els concerts que estem fent, però si, una relectura emocionant del clàssic nadalenc de Josep Maria de Sagarra, El Poema de Nadal, amb la veu i la música de Valentí Maymó, acompanyat amb la seva tenora.

En Valentí, el recordem de quan va venir el 2019 a l’Església de Sant Josep a recitar Camins del Paradís de Mossèn Cinto Verdaguer. A meitat del 2020 ens va trucar per explicar aquest nou projecte. Ho vam proposar al regidor de Cultura Alfons Martínez i li va semblar extraordinari oferir El Poema de Nadal dins les festes nadalenques.

Acte organitzat per l’Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura.

Aquesta obra, ha estat dirigida per Jordi Lara. Poder alguns de vosaltres també el recordareu, ja que es l’autor del llibre Una màquina d’espavilar ocells de nit, que va venir a interpretar a Figueres l’any 2018 dins els actes de la Capitalitat de la Sardana amb l'obra “Els nàufrags feliços” , acompanyat de l’Arnau Tordera a la veu i a la guitarra i de l’Aurora Vizentini a la tenora i al flabiol.

Ha sigut el mateix Jordi Lara qui ens ha introduït en l’obra del Poema de Nadal



Jordi Lara, fent la introducció

Segons paraules de la Poeta i escriptora empordanesa Montserrat Cufí Adroher:

 "La veritat és una brasa viva" recitava aquest vespre EL POEMA DE NADAL de J. M. de Sagarra, interpretat pel músic Valenti Maymó Cusido, als Caputxins de Figueres. Hem de clamar la bondat que tots abriguem dins nostre, més encara, per Nadal; i, que ser humil ve a dir ser de debò. Un poema gestat a les golfes de l'artífex (poeta, novel·lista, dramaturg, periodista...) un dia de Nadal mentre la família acabava de dinar al menjador de casa. Els pastors representen la bondat i el ramadà la desídia; l'estel esparraca el cel.










Fotos: Jordi Blanco - Alfons Martínez - Montserrat Mauné