diumenge, 7 de març del 2021

6 de març de 2021 - Cobla Rossinyolets

 6 de març de 2021 - Cobla Rossinyolets





Concert ofert a l'Auditori del Caputxins, aplaçat del dia de Nadal per la forta tramuntana que bufava.

Un concert organitzat per l’Ajuntament de Figueres, a qui donem les gràcies novament, amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura. 

Cobla Rossinyolets.

La Cobla Rossinyolets és una cobla de Castelló d'Empúries formada l'any 1924 per l'Escola Municipal Antoni Agramont, concretament, impulsada pel senyor Joan Masó i, després de la seva mort, pel professor Baldomer Pastells, ("l'Avi Rau") fundador també de la Cobla-orquestra Els Rossinyols. A poc a poc, Els Rossinyolets s'anaven escampant per tot arreu, sol•licitats per formar orquestres, així també entrant en conjunts musicals i dedicant-se de ple a la professió. Altres en canvi van deixar de costat la música i es van dedicar a altres oficis, així que a l’any 1929 la Cobla es va dissoldre.

No va ser fins l'any 1992 que en Pere Cortada, que va posar en marxa l’escola Municipal de música de Castelló d’Empúries, i en va ser director musical, que la va tornar a formar amb nous integrants.










PRESENTACIÓ COMPONENTS COBLA:

Flabiol: Mariona Llenas 
Tibles: Magda Peralta – Sergi Oliveras
Tenores: Alfons Fina – Meritxell Vidal
Trompetes: Carles Alcaide – Andreu Illa
Trombó: Gabriel Almeida
Fiscorns:  Ignasi Bofill - Laia Miralbell
Contrabaix: Alberto Rodriguez


I un bon repertori de sardanes, entre elles una que feia molt que no es programava Sota el Mas ventós de Jaume Bonaterra, que el públic va demanar un bis



Una vegada més, donar les gràcies al nous socis que s’han fet aquests últims dies

I demanar disculpes a la molta gent que avui no han pogut gaudir del concert, per falta d’aforament. L’auditori dels Caputxins te una cabuda més limitada que La Cate i avui no en podíem disposar.




Final de concert amb La Santa Espina com venim fent a cada audició.

Fotos: Martí Augé - Jordi Blanco - Josep Caula - Montserrat Mauné