diumenge, 12 de setembre del 2021

11 de setembre de 2021 - Cobla Contemporània

 11 de setembre de 2021 - Diada Nacional de Catalunya 




Avui a Figueres, el Foment de la Sardana Pep Ventura hem volgut celebrar la Diada de la millor manera que sabem, fent una audició de Sardanes. Hem comptat amb la Cobla Contemporània.


Al matí també hem participat a l'Ofrena Floral davant l'escultura dels Drets dels Pobles, organitzada per Òmnium Cultural




I a la tarda a les 6, concert amb la Cobla Contemporània.

Un concert organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres.

Avui ens han acompanyat els regidors Alfons Martínez i Xavier Amiel, que com sempre els hi hem agraït que estiguin al costat del Foment i del mon sardanista figuerenc.

El regidor Martínez Puig ha remarcat el treball i l'esforç que ha fet el Foment durant tot aquest any de la Covid-19. I ens ha felicitat per haver aconseguit 100 socis nous des de l'estiu passat. Un treball de formigueta, però que ens ha ajudat molt.





L’any 1995, il·lusionats i engrescats amb l’ànim de fer noves i diferents aportacions, uns quants músics van crear la cobla Contemporània. Durant aquest temps la Contemporània ha difós una manera de fer música del tot innovadora. Les actuacions en directe es caracteritzen per l’aproximació de públic molt divers i heterogeni, dels nens atrets pel confeti, de les mares i els pares, dels sardanistes, dels curiosos... Sens dubte, el “Sardaxou” de la Contemporània 
no deixa a ningú indiferent.

“Sardaxou” és fer de la sardana una festa.  En les actuacions, els de la Contemporània coreografien i animen fent gresca i xerinola. Hi podeu trobar molt confeti, barrets, escuma, globus..., amb l’ànim constant d’innovar. La música sempre és el fil conductor amb el qual s’engresca a tot el públic. Components i col·laboradors de la Contemporània agafen les partitures musicals més conegudes, les arrangen al ritme i el tempo característics de la sardana i les interpreten amb els instruments més singulars del país.







Flabiol, Mª Mercè Navarro
Tibles, Jeroni Velasco i Josep Maria Velasco
Tenores, Marc Martinez i Esteve Termes
Trompetes, Genís Velasco i Jordi Muñoz
Trombó, Fernando Velasco
Fiscorns, Joan Granados i Eduard Coll
Contrabaix, Artur Regada

Cobla dirigida per Raül Lacilla











El públic ha estat molt entusiasta amb el repertori escollit per la cobla i fins i tot en ha volgut ser partícip un vol de cigonyes, que han sobrevolat la plaça.
















 
Fotos matí: Borja Balsera

Fotos tarda: Martí Augé - Montserrat Mauné