dimarts, 5 d’octubre del 2021

2 d'octubre de 2021 - Dia del soci

 Dissabte 2 d'octubre de 2021 - Dia del Soci




Avui ha estat un dia de germanor, dedicat al soci, al qui creu en el Foment, el qui vol contribuir a fer més audicions, al qui estima la sardana.

Una audició organitzada pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb el patrocini de l’ajuntament de Figueres.

Ha tingut lloc al pati de l'escola Salvador Dalí de Figueres.

I avui a més, doble celebració, perquè es el primer dia que s'ha pogut fer una ballada sardanista a Figueres!!

Per tant, moltes gràcies a l’Ajuntament per estar al nostre costat, per creure en nosaltres i que aquesta sigui la primera de moltes més!!!

També hem tingut un record als socis que ja no ens han pogut acompanyar, sigui per impediment, o que ja no estan entre nosaltres.

Des de l’estiu passat, hi ha 106 socis nous. 

Ara mateix som 349 socis, a veure si arribem a 600 com havia estat el Foment fa uns any!!

Aquest any entre l’Ajuntament i el Foment s’hauran fet 15 audicions, més l’aplec amb 4 cobles. Haurem escoltat cap a 230 sardanes. I s’han estrenat 11 sardanes.

Avui ens ha acompanyat la cobla La Principal de la Bisbal, amb una mica de contratemps i començant l'audició una hora més tard, per malentesos amb l'agenda. Però hem pogut fer un escalfament, posant Cd's de sardanes 






En Martí Augé, anunciant la sardana sorpresa, que ha estat COLLA RENAIXEMENT de Carles Mauné Alay, escrita al 1960.

En el transcurs de la ballada ens han acompanyat l'alcaldessa Agnès Lladó i els regidors Alfons Martínez i Xavier Amiel.

L'alcaldessa ha aprofitat aquest acte per anunciar dues distincions que s'atorgaran el dia 17 d'octubre en el Concert Ciutat, a dues dones del món sardanista figuerenc. L'Emilia Pla com a Ciutadana d'Honor de la ciutat de Figueres pels seus 50 anys en el Foment de la Sardana i Montserrat Mauné com a Filla Predilecta de la ciutat de Figueres, per la difusió que l’entitat cultural figuerenca de la qual en es Presidenta, ha treballat intensament tots aquests mesos oferint concerts de sardanes per no deixar orfes d’activitats a la gent gran de Figueres. «Hem fet sortir de casa a totes aquestes persones quan no tenien res més, per ells ha estat un al·licient», afirma








Avui, ha estat un dia molt especial per la família sardanista, un dia viscut amb goig, podent donar-nos les mans de nou, des del dia 1 de gener de 2020, que no ho havíem pogut fer.

Els balladors s'han inscrit abans de formar les rotllanes, en grups sempre de màxim 10 persones, ballant amb mascareta i netejant les mans amb gel hidroalcohòlic que tenien al mig de cada rotllana






Els reporters que també han volgut celebrar aquest acte, en Carles Pujol i en Borja Balsera


També ha sigut el primer dia que hem pogut fer una rifa. Als socis del Foment se'ls hi han regalat números i als no socis, se'ls hi han entregat amb l'entrada que han hagut de pagar.

El regal han estat dues paelles per anar a recollir al Restaurant Can Costa, a qui volem agrair la seva col·laboració i felicitar als premiats, Miquel Quer i Ramon Custey



Fotos: Martí Augé - Borja Balsera - Esteve Xaudiera