diumenge, 8 d’octubre del 2023

7 d'octubre de 2023 - Dia del Soci

Dissabte 7 d'octubre de 2023, el Foment de la Sardana Pep Ventura ha celebrat el dia del Soci amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres. L'audició ha estat amenitzada per la cobla LA PRINCIPAL DE LA BISBAL. I s'ha celebrat al pati de l'escola Salvador Dalí.






A destacar tres sardanes:

DALINIANA. Una sardana del compositor Agapit Torrent i Batlle, de qui enguany en commemorem el seu centenari. El seu títol el va posar en honor d’aquest nostrat gran pintor. Aquesta sardana va rebre el Premi Popular en el (dotzè) concurs de composició Francesc Basil celebrat a Figueres el 3 de maig de 1989, tres mesos després de la mort de Dalí.
I també aquest nom ens ve lligat per commemorar els 50 anys de l'escola on hem celebrat l'audició, l'escola Salvador Dalí. Felicitats i que per molts anys més!!!

AMORS SALITGENCS. Una sardana del trompetista d’aquesta cobla, l’Albert Font i Turon, integrant de la Principal de la Bisbal des del 1990.
Fa poc va treure un CD, Una vida entre notes. Família i amics,  que interpreta amb La Principal de la Bisbal  i els seus dos fills, Robert i Laura. Segur que en te algun per vendre, per si hi esteu interessats.

EN MARTÍ AUGÉ EN DANSA. Del compositor Jaume Cristau i Brunet. Aquesta sardana es va estrenar el dia del soci del 2017 i la va dedicar al nostre company Martí. Hem tingut la sort que en Jaume ens ha pogut acompanyar en aquesta celebració



Enguany, tot i que hauria de ploure, el temps ens ha acompanyat, inclòs en alguna part del pati de l'escola ha fet molta calor. I molts han estat els balladors que ens han acompanyat en aquesta celebració del dia del Soci. 




















També ens han acompanyat en aquest dia tant especial pels Socis del Foment, la 1a tinent d'alcalde, Carme Martínez Llonch i la regidora de barris Martina Prat Vandellós, que han ballat quasi totes les sardanes






I per finalitzar hem fet el sorteig com a cada ballada, gràcies a la col·laboració dels següents establiments








L'afortunada ha estat Carme Vicens amb el número 0425



Fotos: Martí Augé