dimarts, 2 de gener del 2024

Iconografía de la Cobla

L'incansable músic amerenc Josep Loredo i Moner, ens ha fet arribar la darrera entrada al seu blog, relacionada amb en Pep Ventura.

En Josep fa anys que va recollint fotografíes, cartells i tota mena d'imatges de cobles, orquestres, conjunts de Catalunya i ho penja en el seu blog tant acuradament treballat. Abans de penjar qualsevol foto que li arriba o troba, la neteja amb molta cura i rigor. A part de buscar i rebuscar els noms dels músics que apareixen a la fotografía.

El seu blog té més de 1000 entrades amb unes 15000 imatges.

Us animem a entrar-hi, val molt la pena!! I qui tingui alguna fotografía us agrairà si li podeu fer arribar.

Per entrar al seu blog, cliqueu

També hi ha un apartat dedicat a la iconografía de la cobla. I es exactament el que ens ha enviat.


ICONOGRAFIA DE LA COBLA

Autor: JUNCEDA

Títol: XIII EXPOSICIÓ FILATÈLICA A FIGUERES

Any 1975

El dissabte dia 26 d'Abril de 1975, i dins dels actes de les Fires i Festes de la Santa Creu, de Figueres, es va inaugurar al Casino Menestral la XIII Exposició Filatèlica, dedicada a la música, en homenatge a Pep Ventura en el centenari de la seva mort. En aquest sobre commemoratiu, segellat i timbrat, hi podem veure el dibuix que apareixia l'any 1917 a la portada d'un llibret de partitures de sardanes per a piano de la Col·lecció La Sardana Popular, editada per Josep Mª Canals i Panedas. Per conveniències del disseny, però, el dibuix es va reproduir girat horitzontalment, de manera que les mans del tenorista queden mal posades.

Foto: Arxiu Museu de la Postal, de Xavier Romero