diumenge, 20 de setembre del 2020

Cloenda Aplec 0,0% - Cobla Tres Vents

Dissabte 19 de setembre de 2020, ha tingut lloc la cloenda de l'Aplec 0,0% amb la cobla Tres Vents a la Carpa de Vilatenim.




Aquest Aplec s’havia de celebrar al mes de maig, es va aplaçar a l’agost pensant que la pandèmia milloraria i al final s’ha hagut de fer en format concert en dues edicions.

El dia 23 d'agost amb les cobles Montgrins i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. I el dia 19 de setembre s'ha fet la cloenda de l'Aplec amb la cobla Tres Vents

Agraïm una vegada més a l’Ajuntament per estar al costat del Foment i no aturar l’activitat cultural en les mesures que s’ha pogut anar fent.

Aquest concert es organitzat pel Foment de la sardana Pep Ventura amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres. 

Agraïm també la col·laboració dels socis del Foment, ja que sense ells seria molt difícil mantenir les audicions que es realitzen al llarg de l’any.


Ens han acompanyat l'alcaldessa Agnès Lladó, el regidor de Cultura Alfons Martínez, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya Xavier Tresserras i el president de colles sardanistes gironines Eduard Ayats.

A tots quatre, el Foment de la Sardana Pep Ventura els hi hem fet entrega d'un gegantó Pep Ventura. Aquests gegantons ens venen acompanyant des del bicentenari del naixement de Pep Ventura, el 2017.







El presentador del concert ha estat el company Martí Augé



El programa ha sigut el mateix que s'hagués interpretat al mes de maig. 

Hi han hagut dues estrenes, una de Joan Vila Safont dedicada al mestre Jaume Cristau que porta per nom: JAUME, MESTRE, AMIC

En Jaume Cristau va ser el primer professor de música d'en Joan Vila i li ha volgut dedicar aquesta sardana en motiu del 80è aniversari del Mestre i per tant, amic després de tants anys

La carpa de Vilatenim ha vibrat d'emocions contingudes en aquests moments, ja que ha estat una sorpresa per en Jaume Cristau, puix no li havíem comentat.



La segona estrena ha estat del compositor Olivier Marquès, component de la cobla, amb la sardana EL SARDANISTA DE COSTABONA Dedicada a Sergi Roca de Prats de Molló



El públic ha omplert la Carpa per escoltar aquest magnífic concert. L'aforament ha estat al 100%. Tot i en format Concert, la CULTURA es segura i no s'ha d'aturar. S'han pres totes les mesures de seguretat que calen, hi han hagut controladors prenent la temperatura dels assistents i controlant en tot moment.





Fotos: Martí Augé