diumenge, 4 d’octubre del 2020

3 d'octubre de 2020 - Dia del Soci - La Principal de la Bisbal

 3 d'octubre de 2020 

Dia del Soci del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres a La Cate de Figueres, amb la cobla La Principal de la Bisbal, dirigida per Francesc Cassú.


Per 5è any consecutiu, hem pogut celebrar el dia del Soci.

Pel Foment aquesta diada es un dia de germanor, dedicat al soci, al qui creu en el Foment, el qui vol contribuir a fer més audicions, al qui estima la sardana.

Una audició organitzada pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb el patrocini de l’ajuntament de Figueres. Avui ens han acompanyat l'alcaldessa Agnès Lladó i el regidor Xavier Amiel.

Aquest any amb la pandèmia, en format Concert, però la qüestió es donar vida a la sardana i al mateix temps als músics!!

Com a cada audició donem gràcies, moltes gràcies a l’Ajuntament per estar sempre al nostre costat. La Cultura no es pot aturar!!!!

Amb l'aportació dels socis, cada any intentem aconseguir fer alguna audició més i de millor qualitat. Sempre esforçant-nos i no baixant el nivell, comptant clar, amb els mitjans econòmics de què disposem. 

Aquest estiu hem aconseguit 23 socis nous a qui volem donar les gràcies de nou. Moltes gràcies!

Aquest any haurem fet 11 audicions, més l’aplec 0,0%. I encara ens queden 3 audicions més de les 3 setmanes que vàrem estar confinats, aquestes 3 organitzades per l’Ajuntament 
Al final d’aquest any haurem programat quasi 300 sardanes!! I l’assistència de públic continua la tendència a l’alça dels últims cinc anys

També hem fet una menció especial als socis que ja no ens poden acompanyar, sigui per impediment, o que ja no estan entre nosaltres.


Montserrat Mauné i l'Alcaldessa Agnès Lladó adreçant unes paraules als assistents.




El director de La Principal de la Bisbal, sr Francesc Cassú ha portat el fil conductor en la presentació de cada sardana, interessant locució, àgil, amena, entenedora i molt didàctica



Hem tingut tres estrenes, una d’en Jaume Cristau dedicada a la seva esposa la Dolors, La Dolors de Palamós. L’altre es la primera sardana que ha escrit en Josep Mª Surrell, es va estrenar aquest estiu en format quartet i avui s’ha estrenat instrumentada per a cobla La Isabel i l'àvia. I una sardana de Lluís Pujals, primer tible de la cobla, amb La tibletromp obligada de tible i trompeta.

Jordi Gil trompeta, Lluís Pujals tible

També hem escoltat una sardana que ens ha fet il·lusió programar, d’un noi de 17 anys de Canet d'Adri, en Cesc Coromines, i un gran ballador de sardanes, es la seva tercera sardana que escriu i hem tingut el goig de veure'l dirigir la seva sardana L'udol de llopa

La cobla ha comptat amb la participació del tenorista Jordi Molina al lloc de Jordi Carreras per baixa laboral.













Una de les sorpreses ha estat quan el director Francesc Cassú ha deixat dirigir al seu alumne Cesc Coromines la seva pròpia sardana






L'udol de llopa - Cesc Coromines


La sala de La Cate feia goig de veure amb tant de públic sardanista que ens ha volgut acompanyar. Son moments culturals difícils, però aquest escalf es necessari, tant pels organitzadors com pels músics que ho necessiten de veritat.







Al final del concert s'ha lliurat un gegantó d'en Pep Ventura al director Francesc Cassú





Fotos: Martí Augé, Jordi Blanco i Montserrat Mauné