diumenge, 4 de juliol de 2021

2 de juliol de 2021 - Cobla La Principal de la Bisbal

 2 de juliol de 2021 - Cobla La Principal de la Bisbal


El dia 2 de juliol de 2021, hem començat les audicions d'estiu de cada divendres.

De moment en concert, però vetllant que al llarg d’aquest estiu, es transformin en ballades. Tenim moltes ganes de donar aquesta notícia que tant esperem!! Però segur que molts dels que han assistit a aquests concerts, han agraït i molt, poder escoltar tots aquests concerts.

L’audició d’avui ha estat organitzada per l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura. 

Una vegada més i no ens en cansarem, volem donar les gràcies a l’ajuntament, sobretot al regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, acompanyat avui pel vicealcalde Pere Casellas.

Avui també ens han acompanyat familiars dels compositors traspassats recentment, Joan Escapa i Lluís Albert.

Amb ells també hem volgut recordar la pianista i compositora figuerenca Mª Rosa Gratacós que va morir el mateix dia que en Lluís Albert.

Per a tots ells, per recordar-los i tenir-los en els nostres pensaments, en Ferran Miàs i en Jordi Carreras, han interpretat un fragment del Cant dels Ocells.

La primera audició d'aquest estiu ha estat amb la cobla La Principal de la BisbalLa primera sardana, FLORIDA DE MAIG del compositor figuerenc Jaume Cristau, i escrita a l'any 2013, es dedicada a una sardanista de casa, la Nuri Trias, que ha estat molt contenta de poder-la escoltar en directe. 

El compositor Jaume Cristau, aplaudint a la cobla 
després de la interpretació FLORIDA DE MAIGLa segona sardana ha estat una estrena del compositor de Palau-sacosta FRANCESC PICART I OLIVERAS, porta per nom ESCOLTA'NS, dedicada als dos tenores de la Principal de la Bisbal.

Amb la següent dedicatòria:
Dedico aquesta sardana als dos millors instrumentistes de tenora del moment, els meus bons amics Ferran Miàs i Jordi Carreras de La Bisbal.
Que per molts anys la pugueu tocar junts.
Amb afecte i admiració
Francesc Picart  -  Palau-sacosta 2021

Sempre es un plaer que un compositor vulgui estrenar a Figueres. Gràcies Francesc!!

 

En el transcurs del Concert, hem volgut retre un petit homenatge a dos compositors, traspassats recentment.

A Joan Escapa i Serra (1928-2021). Ens han acompanyat la seva vídua Rosita Portell i dues filles i gendre.

Escrit dedicat a Joan Escapa i SerraFamília de Joan Escapa


I a Lluís Albert i Rivas (1923-2021). Ens han acompanyat la seva filla Montserrat amb el seu marit i la néta Mar.

Escrit dedicat a Lluís Albert i RivasFamília de Lluís AlbertMolts socis del Foment han volgut assistir a aquesta primera audició d'estiu. I en acabar se'ls ha obsequiat amb caldo Aneto, ja que per problemes logístics no ho vam poder fer el dia de l'Aplec.
Moltes gràcies per haver-nos acompanyat i demanem disculpes a la gent que no ha pogut venir degut l’aforament permès.


Fotos: Martí Augé