divendres, 13 de maig del 2022

Presentació cartell de l'Aplec i logo nou del Foment

Roda de Premsa, 13-05-2022

Presentació del 61è Aplec de la sardana i el logo nou del Foment



Avui hem presentat l’acte sardanista més important pel Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres i també per a la Ciutat.

El 61è Aplec, que tindrà lloc aquest diumenge, dia 15, a la Rambla amb les cobles Montgrins, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Bisbal Jove

I a la vigília, el Concert de sardanes a les 6 de la tarda a la Cate amb la cobla Ciutat de Girona

L’Aplec es organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb el patrocini de l’Ajuntament.

Hem presentat el cartell de l’Aplec. Es un cartell fet per la Valèria Polyakova, ex alumne de l’institut Deulofeu, ara ja estudiant de disseny a Barcelona. Aquest cartell va ser el segon guanyador quan l’any 2020 vam fer el concurs de cartells i aquest any 2022, la Valerya l'ha redissenyat i l’hem editat




També hem presentat el nou logo del Foment, fet per la mateixa artista.

Des del 1965, quan es va fundar el segon Foment, hem gaudit sempre del mateix logo. Ara li volíem donar un caire més modern, i ho vam treballar des de l'any passat a través del professorat i alumnes de batxillerat artístic de l'Institut Alexandre, per donar una oportunitat al jovent i així fer una simbiosi, jovent&sardana

Ha estat la mateixa Valèria Polyakova l'encarregada de dissenyar-lo. A l'acte hi han estat presentes les seves professores Emma Margarit i Ester Baulida.


La Valerya ha explicat la raó del nou logo:

- Simbolitza la unió de dues mans, no només de dues persones que ballen agafades de les mans, sinó de la unió de totes les persones que poden connectar-se a través de la cultura sardanista. Ha utilitzat el color groc, com a símbol de Catalunya, color de les tradicions i la cultura i el lila com a color de contrast.


Empordà Televisió (cliqueu per veure la presentació)


També ha parlat la professora Emma Margarit, posant en valor la connectivitat del jovent amb les entitats, una col·laboració molt enriquidora, ja que ha permès als alumnes acostar-se al món sardanista i aprendre'n la seva identitat.

Ha tancat l'acte el regidor de Cultura, Sr Alfons Martínez, destacant també la necessitat d'apropar el jovent a les tradicions culturals de casa nostra. I ha subratllat la importància de l'Aplec de la Sardana a Figueres, ja que aplega molta gent vinguda d'arreu.




Fotos: Mont Prats