dimarts, 20 de setembre del 2022

41è Aplec del Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades

Diumenge 18 de setembre de 2022 s'ha celebrat el 41è Aplec del Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades.

Un Aplec organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres amb la col·laboració dels Ajuntament de Terrades, Sant Llorenç de la Muga, i Figueres.



L'any passat, va ser al primer lloc que vam poder ballar sardanes després de la pandèmia. L'any 2020 vam celebrar l'Aplec en format concert dins l'església.

Aquest Aplec ha estat amenitzat per la cobla BAIX EMPORDÀ, que també ha portat la part coral i musical de l'Ofici Solemne.






Hem començat ben puntual, a les 11 per poder tocar 5 sardanes abans de la Missa. Ha fet un matí esplèndid, amb el cel ben clar i unes vistes espectaculars. 






Hem fet la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu de la Salut, tot pregant i oferint la Missa per a tots els socis, i en especial als qui ja no ens han pogut acompanyar. 

Hem agraït una vegada més a Mossèn Josep Frigola la seva col·laboració, ja que aquest aplec és molt significatiu per als sardanistes de la comarca per la tradició que representa i per aquest motiu, des del Foment continuarem fent el que calgui per poder-lo dur a terme cada any.






La Mª Teresa Coll ha llegit les lectures


Acabada la Missa, hem reprès la ballada. La primera sardana de la segona part es obligada a tocar en aquest Santuari, escrita el 1958 per Jaume Bonaterra i Dabau i el seu nom, A la Patrona de l’Empordà










Hem pogut fer 4 sortejos gràcies al col·laboradors:














Els afortunats han estat

Joan Borràs amb el nº 3717. 
Ha recollit el premi l'Esteve Xaudiera, perquè en Joan ja havia marxat


Amparo Serra amb el nº 9868

Narcís Soler amb el nº 8253

Ester Hospital amb el nº 8910


Fotos: Martí Augé - Alfons Martínez - Montserrat Mauné