diumenge, 2 d’octubre del 2022

1 d'octubre de 2022 - Dia del Soci

Avui, 1 d'octubre de 2022 hem celebrat el dia del Soci del Foment de la Sardana Pep Ventura  amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres. Un dia per a recordar i que no volem que es torni a repetir. Però a més avui es el dia Internacional de la Gent Gran i com a tal si que ho hem celebrat, de la manera que sabem, ballant sardanes.

L’any passat, en aquest mateix indret, el pati de l'escola Salvador Dalí va ser el primer dia que vam poder ballar sardanes després de la pandèmia.

Hem donat la benvinguda als nous socis recordant que hem arribat a 400 socis, animant als assistents ho vulguin transmetre a coneguts i familiars per fer aquesta família sardanista més gran.

Moltes gràcies a tots els socis que confieu en el Foment i veieu l’esforç, el treball i les ganes que hi posem. Penseu que costa molt tirar endavant una associació i es per això que us en volem donar les gràcies. Moltes gràcies!!

La cobla que ens ha acompanyat ha estat LA PRINCIPAL DE LA BISBAL.






La primera sardana ha estat de concert. Una sardana que el mestre Joan Escapa i Serra de Peralada, la va dedicar al nostre company Josep Quer l’any 1999. Es una sardana escrita per a dos contrabaixos. Va interpretar el contrabaix principal, Josep Quer. Porta per nom A l’amic Josep Quer. 




Llucieta Escapa filla de Joan Escapa, compositor de la sardana A l'amic Josep Quer


La segona sardana ha estat una estrena, una estrena molt especial, ja que el compositor Jaume Cristau i Brunet, l’ha volgut dedicar a la nostra alcaldessa, l’Agnès Lladó. Per a l’Agnès Lladó. En acabar, l'alcaldessa ens ha adreçat unes paraules i en Jaume Cristau li ha fet entrega de la partitura de la sardana. Uns moments emotius tant per a l'Alcaldessa com per el mestre Cristau. 





Molta gent s'ha aplegat avui en aquesta trobada sardanista. Sardanistes de l'Alt i Baix Empordà, sardanistes de la Catalunya Nord, en fi, una gran família sardanista que ens fa costat ballada rere ballada.




La Rosa Torrent ballant la sardana del seu pare Agapit Torrent
La font de les Creus






Tant l'Alcaldessa, com el regidor Xavier Amiel han ballat quasi totes les sardanes de l'audició



Avui els col·laboradors en els dos sortejos que hem fet han sigut











Josep Tarrés amb el nº 2695

Andreu Serrat amb el nº 3785


Fotos: Martí Augé - Montserrat Mauné