dimarts, 23 de maig del 2023

Concert vigília Aplec 2023

20 de maig de 2023, Concert de vigília del 62è Aplec de la sardana de Figueres amb la cobla Ciutat de Girona, dirigida per Esteve Molero. La Cate de Figueres.




El Concert d’avui ha anat d’aniversaris. Hem commemorat el centenari del naixement de 3 compositors: Martirià Font de Banyoles, Lluís Albert de l'Escala i Agapit Torrent de Figueres. 

També hem commemorat el 1r aniversari de la mort de Jesús Ventura, qui va ser el director de la formació que avui ens ha acompanyat, la cobla Ciutat de Girona. Just ha fet dos dies de l’aniversari. 

I finalment destacar una estrena del compositor Joan Puig i Fornis, dedicada a l’amic Antoni Gadea, que ens va deixar el novembre de 2021. Porta per nom UN TRIBUT A TONI GADEA. Amb la següent dedicatòria: Un bon amic, gran bateria i company de concerts memorables amb el conjunt Mauné i els seus Dinàmics. 



El regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, adreçant unes paraules






Esteve Molero rebent el llibre 
PEP VENTURA DEL MITE A LA REALITAT de Jaume Nonell



Al finalitzar el Concert es van lliurar uns rams de flors als familiars dels homenatjat

Rosa Torrent, filla d'Agapit Torrent

Josep Font, fill de Martirià Font


Montserrat i Mercè Albert, filles de Lluís Albert

El director Esteve Molero juntament amb la cobla Ciutat de Girona han volgut acabar el concert interpretant COL·LEGUES de Jesús Ventura i EL CANT DELS OCELLS, arranjament per a cobla del mateix Jesús i també a la vídua Elena, se li ha lliurat un ram de flors. Han estat moments molt emotius amb tots els homenatjats. 


També el compositor Joan Puig ha volgut fer oferiment d'un quadre amb les particel·les de la sardana que ha estrenat, a la família d'en Toni Gadea





Fotos: Martí Augé - Alfons Martínez - Montserrat Mauné -