dijous, 11 de maig del 2023

Presentació del 62è Aplec de la Sardana de Figueres

Presentació del 62è Aplec de la Sardana de Figueres


Dimecres 10 de maig de 2023, el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, hem presentat a la premsa l'esdeveniment sardanista més important de l'any, l'Aplec, enguany el 62è.

El Concert de Vigília de l’Aplec, el dia 20 de maig, a càrrec de la cobla Ciutat de Girona dirigida pel director Esteve Molero, amb sardanes interpretades en commemoració del centenari del naixement dels compositors Agapit Torrent, Lluís Albert i Martirià Font. I de la commemoració del 1r aniversari de la mort del compositor Jesús Ventura. Amb una estrena del compositor Joan Puig, dedicada a en Toni Gadea.

En quant a l’Aplec en si mateix, el 62è Aplec de la Sardana, comptarà amb les cobles Montgrins, Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i Bisbal Jove. Hi haurà 5 estrenes de sardanes dels compositors Josep Font, Josep A. López, Joaquim Hostench, Josep M. Surrell i Joan Vila.

Hem presentat el cartell, obra de l’estudiant Carla Bosch Moiset, resultat del 2n concurs de cartells convocat entre els alumnes de segon de Batxillerat artístic de l’Institut Alexandre Deulofeu. Entrega del premi corresponent, així com els 2n, 3r, 4t i 5è, empatats amb punts, obres de les alumnes Júlia Alabau, Martina Gibrat, Aina Jiménez i Ainhara Schott.

Ens han acompanyat les professores de l'institut Alexandre Deulofeu Ester Baulida i Emma Margarit, així com la directora Anna Morillas i el regidor de Cultura, Alfons Martínez.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez ha ressaltat la gran iniciativa de vincular el talent jove de la ciutat, els centres d'ensenyament i les entitats culturals, tot un teixit que contribueix a fer ciutat.



Carla Bosch, dissenyadora del Cartell