dissabte, 4 de juliol del 2020

3 de juliol 2020 - Flama de Farners

3 de juliol de 2020 - Concert de sardanes amb la cobla Flama de Farners


Aquest estiu a causa de la COVID-19 i després del confinament que ens ha fet estar a casa durant tres mesos, serà un estiu incert per moltes coses, entre elles la Cultura Popular. 

A Figueres i organitzat per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura la cultura sardanista no la deixarem aturar. Les cobles contractades se'ls hi ha de donar la oportunitat de complir els seus contractes i ens hem de reinventar, si no es poden ballar sardanes, les escoltarem en concert. 

A vegades, moltes, a les ballades no ens adonem dels matisos musicals, els que ballen compten, els que no ballen xerren...s'escolta de fons unes notes, però no ens en adonem. Ara tenim la oportunitat de fixar-nos-hi i delectar-nos en la bona música, en els instruments i en els músics.

Aquest primer divendres de juliol, amb la cobla La Flama de Farners. Llàstima del vendaval fresc que ha fet durant tot el concert.




S'ha estrenat la sardana GERMANS DE LLET del mestre figuerenc Jaume Cristau. Aquesta sardana està dedicada a la memòria del figuerenc Santi Pous. La mare d'en Cristau va fer de dida d'en Santi quan estava alletant a en Jaume. En Santi i en Jaume van ser amics tota la infància i van treballar junts d'impressors.



Hem acabat el concert ballant La Santa Espina, individualment, davant cada cadira.

Fotos Martí Augé - Montserrat Mauné