dissabte, 11 de juliol del 2020

10 de juliol - Cobla tres Vents

10 de juliol de 2020 - Concert amb la cobla Tres Vents


Seguint amb la normativa de les autoritats sanitàries a causa de la COVID-19, les audicions d'aquest estiu s'han convertit en concerts.de cobla, organitzats per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura.

Aquesta setmana hem tingut la cobla Tres Vents de la Catalunya Nord. 
Una cobla nascuda a Perpinyà fa 17 anys, que ha sabut imposar-se com un valor segur de la nostra música i la nostra cultura catalana. 

Els seus components han estudiat tots al Conservatori de Perpinyà, es una cobla jove, dinàmica i apassionada!!

El concert ha constat de dues parts, la primera amb el nom de UNA COBLA, CINC COMPOSITORS, CINC ESTILS, de 5 compositors de la cobla i la segona amb el nom de MÚSICA DEL MÓN amb cançons molt conegudes per a tots nosaltres, arranjades per tocar amb formació de cobla. A la Catalunya Nord es molt habitual fer ball amb cobla, aquí es una llàstima, perquè s’ha anat perdent.








A la primera part, amb sardanes de 5 compositors de la cobla hem tingut una sorpresa amb la sardana EL GEMEXIT de Lilian Pérez, ja que la cobla ha estat acompanyada de 10 sacs de gemecs, alumnes de Lilian

El Gemexit (cliqueu per veure el vídeo)



A la segona part la cobla ens ha ofert cançons conegudes per a tothom, arranjades per a coble, com "C'est si bon" una cançó francesa amb música composta al 1947 per Henri Betti. La cançó es va fer popular amb Lluís Armstrong i Yves Montand. Arranjada per a cobla per Francesc De Decker


C'est si bon (cliqueu per veure el vídeo)


El públic ha quedat entusiasmat amb la selecció tan diversa d'aquest concert i la força dels components d'aquesta cobla



Hem acabat com a cada concert, ballant La Santa Espina.


Fotos Martí Augé