dissabte, 18 de juliol del 2020

17 de juliol 2020 - Cobla Bisbal Jove

17 de juliol de 2020 - Concert de sardanes amb la cobla Bisbal Jove a la Plaça Josep Pla de Figueres






Concert organitzat per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura.

Avui un dia trist per les noticies....hem de prendre les mesures correctes i fer cas a les normatives. Si ho fem bé aquests concerts poden tirar endavant, si no, veurem les conseqüències....

Avui ens ha acompanyat la Cobla Bisbal Jove.
La Cobla Bisbal Jove neix el dia 3 de març de 1990 amb músics formats a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà, fundada l’any 1981. 
Per tant aquest any la cobla compleix 30 anys!!!
La Cobla Bisbal Jove aposta per la barreja de tradició i innovació i per acostar la cobla a nous públics, a través de la fusió amb diferents gèneres musicals i les col·laboracions amb artistes de tot tipus. 
Direcció musical: Xavi Molina





Components de la cobla Bisbal Jove

Flabiol i tamborí: Marta León 
Tibles: Adrià Sánchez i Josep Salvatella 
Tenores: Marc Soler i Josep Bofill 
Trompetes: Marina Feliu i Oriol Ribas 
Trombó: Pau Feixas 
Fiscorns: Gabriel Almeida i Ferran Reig 
Contrabaix: Enric Bassacoma





En el transcurs del concert s'ha fet un recordatori per la commemoració dels 25 anys de la mort del compositor figuerenc Florenci Mauné i Marimont , aquest dilluns dia 13... i 95 anys del seu naixement, dissabte 18 de juliol. En Florenci Mauné va dedicar tota la seva vida a la música. Una persona lluitadora, treballadora i molt tossuda a fer la feina ben feta. Va començar a estudiar música amb 7 anys i als 17 ja escrivia la seva primera sardana. Director de cobla i co-fundador de la Cobla-Orquestra Costa Brava. Malauradament va patir una embòlia cerebral als 45 anys i va perdre el llegir, l’escriure i la música. La seva filla li va haver d’ensenyar a parlar, a llegir i a escriure, no hi havia logopedes a l'any 1970. La música la va anar recuperant i després d’estudiar harmonia per correspondència i amb molta força de voluntat va escriure 4 sardanes més, molt senzilles. Va morir amb 69 anys. Avui escoltarem una sardana obligada de cobla molt treballada i que fa bufar de valent, El bullici de Santa Creu escrita a l'any 1954 a on es pot sentir la sínia, els cavallets i el brogit dels dies de Santa Creu i fins i tot els gegants quan ballen.


Un retall d'El bullici de Santa Creu


El compositor Jaume Cristau ha estrenat la sardana LA PAULA I LA CARLOTA (si cliqueu la podreu escoltar) Una sardana dedicada a les nétes d'uns veïns d'en Jaume.


Tot i bufar la tramuntana, ha vingut molta gent a gaudir d'un excel·lent concert. Donem gràcies a l'Ajuntament per estar al costat del Foment i deixar celebrar les audicions d'estiu, en el format Concert, degut a la COVID-19.






Hem acabat el concert amb el repicó de La Santa Espina, deixant ballar als assistents sense moure's del seu lloc


Fotos Martí Augé