dissabte, 22 d’agost del 2020

21 d'agost de 2020 - La Principal d'Olot

21 d'agost de 2020 concert amb la cobla La Principal d'Olot. Una cobla centenària. Està datada de l’any 1898, ara fa 122 anys. A l’any 1998 la Generalitat els hi va concedir la Creu de Sant Jordi. En els seus inicis porta el nom de La Principal Olotina, fusió de les cobles La Lira Olotense i la Cobla d’en Prat.



Concert organitzat per l’ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la sardana Pep Ventura. 



Components de la cobla:

Flabiol: Pau Barniol 

Tibles: Heribert Grifell i Joaquim Portas 

Tenores: Josep Navarro i Josep Loredo 

Trompetes: Josep Ignasi Garcia i Alfons Vila 

Trombó: Narcís Baulida (bolo)

Fiscorns: Marçal Masallera i Pere Teixidor 

Contrabaix: Oriol Coromina 


S'ha estrenat la sardana Per Albert i Gala del mestre figuerenc Jaume Cristau amb la dedicatòria Pels petits de can Cristau, referent a Calçats Cristau. Ens han acompanyat el Sr. Enric Cristau, cosí de Jaume Cristau, amb la filla i la néta Gala.



La quarta sardana ha estat de l'amic Josep Loredo amb el títol Ben amunt! Aquest compositor el 16 de Març de 2019 va rebre a Perpinyà el Premi Capital de la Sardana en l'apartat de mitjans audiovisual amb el seu bloc dedicat a l'estudi de les cobles, orquestres i orquestrines de Catalunya. Es interessant poder-lo consultar per l'enorme informació que hi trobareu: http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com/


L'ambient sardanista, com sempre, amb molta afluència de públic que ens acompanya a cada audició-concert d'aquest estiu i tot i la fina pluja que ha caigut a les tres últimes sardanes, tant el públic assistent com els músics, hem resistit fins al final.




La Santa Espina per cloure el concert


Fotos: Martí Augé - Jordi Blanco - Montserrat Mauné