diumenge, 23 d’agost del 2020

Concert vigília Aplec 0,0% - Cobla Ciutat de Girona

 22 d'agost de 2020 - Concert de vigília de l'Aplec 0,0% amb la cobla Ciutat de Girona dirigida per Jesús Ventura






Aquest Aplec s’havia de celebrar el mes de maig. Es va aplaçar al 22 i 23 d’agost pensant que es podria celebrar amb normalitat i no ha estat possible fer-lo en el format aplec tal com l'hem viscut sempre. 

Agraïm una vegada més a l’Ajuntament, sobretot al nostre regidor de Cultura sr Alfons Martínez Puig per estar al costat del Foment i no aturar l’activitat cultural en les mesures que ha estat possible.

Organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres. 

Un magnífic concert, amb sardanes d'aniversaris i dues estrenes, sota la direcció del mestre Jesús Ventura que ha anat fent la presentació de cada peça, explicant els matisos de cadascuna. 

Una plaça amb molt de públic sardanista que ha aguantat estoicament la tramuntana tant forta que ha bufat durant tota la vetllada, així com els músics que han tingut una gran feinada a aguantar els faristols i els papers.

Ens ha acompanyat el president de l'Agrupació d'Aplecs comarques gironines i també president de la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya, sr. Jordi Gallegos. Així com la presidenta de l'agrupació de colles sardanistes de Catalunya, sra. Nuri Escudé. També ha estat present el regidor de Figueres i conseller del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, sr. Josep Mª Bernils.




Les estrenes han estat: Solstici d'hivern del mestre Jaume Cristau i Vaixell d'argent del mestre Francesc Picart dedicada al 25è aniversari de casament de la seva filla.



Als dos compositors, així com al mestre Ventura, se'ls hi ha fet entrega d'un gegantó Pep Ventura





Fotos: Martí Augé