dilluns, 24 d’agost del 2020

Aplec 0,0% - Cobles Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i Montgrins

 Diumenge 23 d'agost Aplec 0,0% a Figueres amb les Cobles Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i Montgrins


Aquest Aplec s’havia de celebrar al mes de maig, es va aplaçar a l’agost pensant que la pandèmia milloraria i al final s’ha hagut de fer en format concert.

Agraïm una vegada més a l’Ajuntament per estar al costat del Foment i no aturar l’activitat cultural en les mesures que s’ha pogut anar fent.

Aquest concert es organitzat pel Foment de la sardana Pep Ventura amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres. 

Agraïm també la col·laboració dels socis del Foment, ja que sense ells seria molt difícil mantenir les audicions que es realitzen al llarg de l’any.

De les tres cobles que teniem programades al mes de maig, hem comptat amb dues d’elles,  la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Montgrins.



Degut a la gran tramuntanada s'han tret els faldons de l'entarimat


S'ha conservat el mateix programa que teníem previst pel mes de maig amb 4 estrenes, i la gent ha gaudit de valent. Hi ha una gran part dels assistents que estimen la composició sardanista i en un concert es poden apreciar molts matisos musicals que en una ballada no es pot. 



El concert he estat presentat per Martí Augé. I abans de començar ha cedit la paraula al president de l'Agrupació d'Aplecs Gironins i president de la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya, sr Jordi Gallegos. Després el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres sr. Alfons Martínez ha clos els parlaments.




Ens han acompanyat el president de la Confederació Sardanista de Catalunya sr Xavier Tresserras, la presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya sra Nuri Escudé, el coordinador de la sardana de l'Any sr Víctor Sallés, el president de la Unió de Colles Sardanistes de Girona sr Eduard Ayats i la vicepresidenta de l'Agrupació d'Aplecs Gironins, sra Dolors Puig. Així com els compositors que han estrenat les sardanes i el mestre Joan Làzaro.





Les estrenes han estat dels mestres Jaume Cristau amb Aplegats a la Rambla i d'Enric Ortí amb Belle Epoque dedicada a la seva tieta a càrrec de la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. I dels mestres Joan Puig amb Josep Joli en el record i Joaquim Hostench amb A l'Angelina i en Martí dedicada a en Martí Augé i a la seva esposa Angelina Monarris.

A tots els compositors se'ls hi ha fet entrega del gegantó Pep Ventura i ells han lliurat les particel·les a les persones a qui han dedicat la sardana.







Hi ha hagut un moment molt emotiu quan s'ha fet l'homenatge al músic i compositor Josep Joli, que ens va deixar el passat mes de novembre. S'ha estrenat la sardana Josep Joli en el record escrita pel seu bon amic Joan Puig i Fornis. La dedicatòria diu: A la memòria de l'amic, company i dinàmic Josep Joli. En Joli i en Puig van tocar plegats al conjunt Mauné i els seus dinàmics i entre ells hi havia una gran amistat. El Foment de la Sardana Pep Ventura ha fet entrega a la vídua Dolors Centena, la Lolita d'un quadre amb les particel·les emmarcades.
A continuació la cobla Montgrins ha interpretat la primera sardana que va escriure en Josep Joli, La meva vila dedicada a Roses i estrenada a l'any 1987



Hem de dir que ha estat un Aplec amb molt d'èxit, amb molta gent, la permesa pel protocol de l'Ajuntament, amb un molt bon programa i unes cobles de reconegut prestigi. Esperem que l'any vinent podrem tornar a fer l'Aplec amb normalitat!!






Fotos: Martí Augé - Jordi Blanco - Nuri Escudé - Alfons Martínez - Dolors Puig