dissabte, 12 de setembre del 2020

11 de setembre - Diada - Cobla Contemporània

 Divendres 11 de setembre de 2020, Diada Nacional de Catalunya.


El Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres amb el patrocini de l'Ajuntament de Figueres, hem organitzat un concert a la carpa de Vilatenim amb la cobla Contemporània.






Ens han acompanyat el vicealcalde Pere Casellas i el regidor Xavier Amiel, de l'Ajuntament de Figueres.




Feia temps que no s'organitzava una audició el dia 11 perquè molta gent anava a Barcelona en aquesta diada. Aquest any vam decidir que s’havia de celebrar, però quan vam contractar la cobla, que era al començament d’any, mai ens haguéssim imaginat el que ens havia de caure a sobre...sortosament a Figueres i gràcies a l’Ajuntament, ho hem tirat tot endavant. Encara que sigui en format concert, però els músics han de treballar, el poble en ha de gaudir i la cultura no es pot aturar.

Gràcies també a la Dolors Viñolas de l’Ajuntament de Vilatenim per la seva gestió.



El concert s'ha repartit en quatre blocs, en el primer Contemporanis, s'ha interpretat una sardana de la flabiolaire de la cobla, Mª Mercè Navarro amb molts aplaudiments, havent de fer un bis. Amb aquesta sardana "Estiu vora el Tec" la Maria Mercè va guanyar la 2a edició del concurs de sardanes balladores de Prats de Molló La Presta


Un altre compositor de la cobla, es Jeroni Velasco, del qual també hem pogut escoltar tres sardanes




El públic assistent s'hi ha trobat molt a gust, ja que es una cobla molt engrescadora. Fan de la sardana una festa.  En les actuacions, els de la Contemporània coreografien i animen fent gresca i xerinola amb molt confeti, barrets, escuma, globus..., amb l’ànim constant d’innovar. La música sempre és el fil conductor amb el qual s’engresca a tot el públic. Components i col·laboradors de la Contemporània agafen les partitures musicals més conegudes, les arrangen al ritme i el tempo característics de la sardana i les interpreten amb els instruments més singulars del país.





Fotos: Martí Augé - Jordi Blanco