dimecres, 2 de juny del 2021

Ballem Sardanes a l'institut Ramon Muntaner?

 Projecte Ballem sardanes?


L'institut Ramon Muntaner de Figueres, fa uns anys va iniciar un projecte anomenat Ballem sardanes? sota la direcció de la professora Mercè Martí.

Aquest projecte té com a finalitat apropar la sardana a grups d'alumnes del centre. Altrament també han treballat conjuntament amb l'escola Sant Pau. Enguany amb la pandèmia, solament ho han fet a l'institut.

En aquest projecte, han estat treballant la sardana basant-se en un conte de l'escriptora Montserrat Segura, escrit per encàrrec de l'Ajuntament a l'any 2017, commemorant el bicentenari del naixement de Pep Ventura. Aquest llibre que porta per nom: En Pep, el nen que somiava sardanes és un recull de quatre contes sobre sardanes i en Pep Ventura.

Avui, 2 de juny de 2021, la professora Mercè Martí ha convidat a la Montserrat Segura per comentar aquest llibre llegit a classe, la Montserrat havia estat de la junta del Foment de la sardana Pep Ventura. Al mateix temps també han convidat a la Montserrat Mauné com a presidenta del Foment per parlar de sardanes.

Després d'una distesa i participativa tertúlia, hem acabat ensenyant les passes de la Sardana i escoltant Per tu ploro i l'Empordà.






Fotos: Mercè Martí - Montserrat Mauné