dimecres, 2 de juny del 2021

POPULÀRIA 2021

 POPULÀRIA 2021 - FIGUERES




Aquest cap de setmana s’han dut a terme els actes de Populària a Figueres.

A l’any 2015, (el 28 i 29 de març) Figueres va ser el punt de trobada de la cultura popular Catalana amb la celebració de la denominada Populària, una mostra per a la difusió de les tradicions culturals del país. L’èxit d’aquell cap de setmana va fer que es pensés en una celebració periòdica a nivell de ciutat. I es va decidir que seria bianual. Així que s’ha fet al 2015 - 17 - 19 - 21. El 2017 va coincidir amb la Capitalitat de la Sardana i el bicentenari del naixement de Pep Ventura.

Els altres anys, algunes entitats de cultura popular convidaven a entitats d’altres poblacions. Enguany l’Ajuntament ha promogut també la Mostra d’Entitats d’Arrel Tradicional i ha donat oportunitat a cadascuna a desenvolupar algun acte.

La nostra entitat, el Foment de la Sardana es va crear a l’any 1927 i per la guerra es va dissoldre, tornant a reprendre  al 1965, fa 56 anys, afegint el nom de Pep Ventura. Foment de la sardana Pep Ventura de Figueres. 

Per celebrar la Populària d’enguany hem triat un concert de petit format, diferent dels que venim fent des de l’estiu passat, però molt entranyable.

Vam descobrir per casualitat a en Francesc i la Cèlia, deu fer un any i ens vam posar en contacte amb en Francesc perquè ens informés una mica del què era aquest espectacle i ens ho vam guardar esperant que algun dia els podrien fer venir a Figueres. I ara en hem tingut la oportunitat.






Hem pogut escoltar sardanes de sempre, un bon repertori, tant musicades, cantades o recitades. Ha estat un concert entranyable, distès, on el públic hi ha tingut la seva intervenció comentant les sardanes o endevinant-ne els títols.

Tot i que el programa hi posa Plaça Josep Pla, per la previsió de mal temps que teniem anunciada, s'ha fet a l'auditori Caputxins, i ha quedat un espectacle encara més íntim, amb un aforament el màxim establert per la pandèmia.










Fotos: Jordi Blanco - Montserrat Mauné